Twee projecten voor Woonstad Rotterdam

Voor twee verschillende opdrachtgevers, namelijk Aannemersbedrijf Musters en Dura Vermeer Bouw Heyma, werkt Beers Service & Onderhoud aan projecten in het kader van funderingsherstel. Beide projecten zijn echter voor Woonstad Rotterdam.

Fundering

De fundering is de constructie die door een pand wordt gedragen. Zodra een fundering niet in goede staat verkeert, kan dat op termijn veel schade veroorzaken. Doordat de fundering onder de grond is aangebracht is deze vrijwel nooit zichtbaar. Hierdoor weten de meeste huiseigenaren niet in welke staat de fundering van hun woning verkeert. Voor 1980 werden voor de meeste woningen over het algemeen houten palen gebruikt. Houten paalfunderingen kunnen echter worden aangetast door bijvoorbeeld schimmels, bacteriën, te weinig of te korte palen of door negatieve kleef.

Twee opdrachten

In samenwerking met Aannemersbedrijf Musters en Dura Vermeer werken wij mee aan het funderingsherstel bij diverse complexen van Woonstad Rotterdam. Van beide partijen hebben wij de opdracht gekregen om de woningen en algemene ruimtes binnen deze complexen te voorzien van nieuwe elektrische installaties. Denk daarbij aan de renovatie van badkamers, keukens -uiteraard inclusief elektrisch koken- en toiletten. Maar ook de aanleg van nieuwe aardingsinstallaties, verlichting, rookmelders en CAI/KPN aansluitingen komen aan bod.

Allard Pierson- en Hofstedestraat

Aan het complex Allard Pierson- en Hofstedestraat is in oktober 2020 begonnen met het nodige funderingsherstel. Hier is Musters Bouw de opdrachtgever en hebben wij de opdracht om de woningen die leeg gesloopt worden te voorzien van een nieuwe elektrische installatie. Daarnaast zullen er bij diverse andere woningen in de complexen ook badkamer-, keuken- en toiletrenovaties uitgevoerd worden en worden de bergingen voorzien van nieuwe elektra. Tot slot wordt ook de brandveiligheid verbeterd. Het hele project zal ongeveer 1,5 jaar duren.

Lusthofkwartier

Voor het funderingsherstel in het Kralingse Lusthofkwartier is Dura Vermeer Bouw Heyma de opdrachtgever. De opdracht en werkzaamheden zijn in feite vrijwel gelijk aan die in de Allard Pierson- Hofstedestraat. Dit project, cluster 3, die wij in opdracht van Dura Vermeer Bouw Heyma uitvoeren, betreft 35 woningen, is zeer recent opgestart en de looptijd voor ons is ongeveer 20 weken.