Ledlampen combineren duurzaamheid met lagere energiekosten

Om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, is het belangrijk dat ook woningcorporaties verduurzamen. Daarom streeft Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties, ernaar dat in 2050 alle woningen CO2-neutraal zijn. Woonstad Rotterdam neemt als eerste corporatie de stap om op grote schaal lampen in trappenhuizen, portieken en andere algemene ruimten te vervangen door ledverlichting. Ledlampen gaan namelijk langer mee en verbruiken minder energie. Deze investering kost de corporatie ongeveer 6 miljoen euro, maar door de lagere energiekosten van ledlampen kunnen de servicekosten juist worden verlaagd. Beers Elektrotechniek werkt met Woonstad Rotterdam samen om de overstap op ledverlichting tot een succes te maken.

Vergroening met ledverlichting ten gunste van klanten corporatie

In algemene ruimten van appartementen- en andere wooncomplexen staan lampen grote delen van de dag aan. Dit maakt deze lampen tot een logische kandidaat voor vervanging door zuinigere ledverlichting. Moderne ledlampen verbruiken namelijk ongeveer zeven keer minder elektriciteit dan de typische lamp in een wooncomplex van Woonstad Rotterdam. Deze besparing op stroomverbruik rekent Woonstad Rotterdam volledig door aan haar klanten in de vorm van lagere servicekosten. Daarnaast kost de productie en het gebruik van ledverlichting minder CO2- en kwikuitstoot. De overstap op ledlampen is dus niet alleen gunstig voor klanten van Woonstad Rotterdam, maar ook voor het milieu.

Grootschalige vervanging standaardlampen door ledverlichting

Als onderdeel van haar duurzaamheidsprogramma wisselt Woonstad Rotterdam in totaal meer dan 40.000 ouderwetse lampen in voor moderne, groene ledverlichting. Ongeveer de helft van de lampen wordt door Beers Elektrotechniek vervangen. Dit omvangrijke project startte in juni 2016 en neemt meer dan een jaar tijd in beslag. In samenspraak met de corporatie en andere betrokkenen plaatst Beers Elektrotechniek de ledverlichting conform een planning die voor iedereen gunstig is. Wilt u meer weten over de werkzaamheden van Beers Elektrotechniek? Leest u dan de beschrijving van meer van onze projecten door en wellicht ontdekt u zo wat Beers Elektrotechniek ook voor u kan betekenen.